Bem-vindo!

Bem-vindo, welkom op Pedro Mineiro, een weblog met informatie voor Braziliëgangers en Braziliëvrienden. Ik nodig je van harte uit hier wat rond te struinen. Je kunt de 'labels' in het kader hieronder gebruiken om te zoeken op een specifiek onderwerp. Bezoek je het log voor het eerst? Lees dan de introductietekst 'over dit weblog' voor wat praktische en achtergrondinformatie. Mocht je naar aanleiding van een bericht op dit log een concrete vraag of opmerking hebben, dan ontvang ik graag je mailtje op peter@runhaarmedia.nl. Um abraço, namens Pedro Mineiro, Peter Runhaar

zaterdag 21 februari 2009

Carnaval in Ouro Preto

Je kunt het Braziliaanse carnaval natuurlijk over je heen laten komen in de bekende hotspots, zoals Rio of Salvador; waarschijnlijk heb je een onvergetelijke belevenis.

Veel minder bekend, maar ook geweldig , is het carnaval van Ouro Preto. Hoeveel mensen het stadje ook trekt, toch is het carnaval van Ouro Preto aanzienlijk intiemer en relaxter dan het feest in de miljoenensteden, en je doet makkelijker mee. Vier dagen lang is het kleine historische centrum het territorium van de ‘blocos’ uit de diverse wijken in de stad, die met grote percussiegroepen al feestend door de straten dansen. De ritmes zijn aanstekelijk, evenals de vrolijkheid van de Ouropretanos.

Voor mensen die een authentiek Braziliaans carnaval willen ondergaan een aanrader.