Bem-vindo!

Bem-vindo, welkom op Pedro Mineiro, een weblog met informatie voor Braziliëgangers en Braziliëvrienden. Ik nodig je van harte uit hier wat rond te struinen. Je kunt de 'labels' in het kader hieronder gebruiken om te zoeken op een specifiek onderwerp. Bezoek je het log voor het eerst? Lees dan de introductietekst 'over dit weblog' voor wat praktische en achtergrondinformatie. Mocht je naar aanleiding van een bericht op dit log een concrete vraag of opmerking hebben, dan ontvang ik graag je mailtje op peter@runhaarmedia.nl. Um abraço, namens Pedro Mineiro, Peter Runhaar

donderdag 12 maart 2009

Een Chinees kerkje in Sabará

Het koloniale stadje Sabará - op een steenworp afstand van Belo Horizonte – is niet zo bekend als Ouro Preto, Diamantina of Mariana. Toch is ook dit kleine oude plaatsje een bezoek zeker waard. Al was het maar vanwege op z’n minst twee verrassingselementen. Eerst heb je daar de Nossa Senhora do Ó, een piepklein kerkje uit 1717 waarvan zowel exterieur als interieur onmiskenbaar Chinese kenmerken vertonen.

Een tweede wonderlijk bouwwerk is de Nossa Senhora do Rosario uit 1713, een kerk van een broederschap van slaven, die nooit werd voltooid wegens gebrek aan middelen. De kerk staat tot op de dag van vandaag onafgebouwd in het centrum van Sabará.