Bem-vindo!

Bem-vindo, welkom op Pedro Mineiro, een weblog met informatie voor Braziliëgangers en Braziliëvrienden. Ik nodig je van harte uit hier wat rond te struinen. Je kunt de 'labels' in het kader hieronder gebruiken om te zoeken op een specifiek onderwerp. Bezoek je het log voor het eerst? Lees dan de introductietekst 'over dit weblog' voor wat praktische en achtergrondinformatie. Mocht je naar aanleiding van een bericht op dit log een concrete vraag of opmerking hebben, dan ontvang ik graag je mailtje op peter@runhaarmedia.nl. Um abraço, namens Pedro Mineiro, Peter Runhaar

woensdag 17 december 2008

Inhotim: kunst in een overweldigend decor

Het Inhotim Museum, voluit 'Instituto Cultural Inhotim', is relatief onbekend bij Westerse bezoekers. Toch is een bezoek aan Inhotim warm aan te bevelen. Het museum bestaat uit een serie paviljoens; in ieder paviljoen is een compacte, 'autonome' expositie te zien van moderne hedendaagse kunst. 't Gaat vaak om uitgesproken en monumentaal werk. Minstens net zo boeiend als de kunst is de entourage: de paviljoens liggen als het ware uitgestrooid in een enorm tropisch park dat is aangelegd door de beroemdste landschapsarchitect van Brazilië, Burle Marx. Wij vonden het park een belevenis, prachtig aangelegd en heerlijk om rustig, van paviljoen naar paviljoen, doorheen te wandelen.

Inhotim ligt in Brumadinho, een klein provinciestadje op een a anderhalf uur rijden van Belo Horizonte. Je kunt er met de bus of met de taxi naartoe; hou rekening met een rit door enkele vreselijk lelijke voorsteden van BH, maar besef: de inspanning wordt beloond!
Meer info over Inhotim is te vinden op http://www.inhotim.org.br/