Bem-vindo!

Bem-vindo, welkom op Pedro Mineiro, een weblog met informatie voor Braziliëgangers en Braziliëvrienden. Ik nodig je van harte uit hier wat rond te struinen. Je kunt de 'labels' in het kader hieronder gebruiken om te zoeken op een specifiek onderwerp. Bezoek je het log voor het eerst? Lees dan de introductietekst 'over dit weblog' voor wat praktische en achtergrondinformatie. Mocht je naar aanleiding van een bericht op dit log een concrete vraag of opmerking hebben, dan ontvang ik graag je mailtje op peter@runhaarmedia.nl. Um abraço, namens Pedro Mineiro, Peter Runhaar

woensdag 17 december 2008

Mooie reisgids

Voor mensen die de Portugese taal beheersen is de Guia Brasil, uitgegeven door Unicard/Unibanco een prachtige aanschaf, waarschijnlijk de beste reisgids die over Brazilië te krijgen is. Er is een gids over heel Brazilië, maar er zijn ook uitgaven over de verschillende regio's.

Het is een reisgids zoals een reisgids moet zijn: de gids bevat enorm veel informatie en de beschrijvingen zijn ter zake kundig; talloze foto's en plattegronden ondersteunen de tekst. Je treft er uitgebreide info over boeiende bestemmingen, maar ook over allerhande culturele en historische thema's. Met name in de regiogidsen worden bovendien steden en dorpen beschreven die in (vrijwel) alle andere reisgidsen ontbreken.

De gids bevat ten slotte een sectie met praktische info over hotels en restaurants.

Guia Unicard Unibanco Brasil
Sao Paulo, BEI Comunicaçao
ISBN 85-86518-46-8