Bem-vindo!

Bem-vindo, welkom op Pedro Mineiro, een weblog met informatie voor Braziliëgangers en Braziliëvrienden. Ik nodig je van harte uit hier wat rond te struinen. Je kunt de 'labels' in het kader hieronder gebruiken om te zoeken op een specifiek onderwerp. Bezoek je het log voor het eerst? Lees dan de introductietekst 'over dit weblog' voor wat praktische en achtergrondinformatie. Mocht je naar aanleiding van een bericht op dit log een concrete vraag of opmerking hebben, dan ontvang ik graag je mailtje op peter@runhaarmedia.nl. Um abraço, namens Pedro Mineiro, Peter Runhaar

woensdag 31 december 2008

Meenemen naar huis: een hangmat

Zorg ervoor dat je wat ruimte hebt in je koffer om een of enkele hangmatten mee terug te nemen naar huis. Een hangmat koop je in Brazilië voor een fractie van de prijs die je er in Europa voor betaalt. In het noordoosten zijn ze doorgaans het goedkoopst, maar ook in andere regio's tref je ze - als je even zoekt - heel voordelig. Je moet uiteraard goed op de kwaliteit letten.

Oh ja, een hangmat heet in Brazilië een 'rede', uitgesproken als 'reddzjie' (met de 'r' helemaal achterin de keel ...). Overweeg voorts om een 'rede casal' (een tweepersoons hangmat) te kopen, daarin lig je het lekkerst, ook in je eentje.

Overigens: als je in het Amazonegebied met de boot gaat reizen is de hangmat in de meeste gevallen ook je slaapplaats (soms kun je een cabine huren, maar dat is duurder en minder leuk). Vergeet niet dat je die hangmat zelf mee moet nemen, je moet hem dus hebben aangeschaft voordat je aan boord gaat.