Bem-vindo!

Bem-vindo, welkom op Pedro Mineiro, een weblog met informatie voor Braziliëgangers en Braziliëvrienden. Ik nodig je van harte uit hier wat rond te struinen. Je kunt de 'labels' in het kader hieronder gebruiken om te zoeken op een specifiek onderwerp. Bezoek je het log voor het eerst? Lees dan de introductietekst 'over dit weblog' voor wat praktische en achtergrondinformatie. Mocht je naar aanleiding van een bericht op dit log een concrete vraag of opmerking hebben, dan ontvang ik graag je mailtje op peter@runhaarmedia.nl. Um abraço, namens Pedro Mineiro, Peter Runhaar

vrijdag 2 januari 2009

Chapada Diamantina

De Chapada Diamantina ligt in Bahia. 't Is een van de mooiste natuurgebieden van het land, met prachtige rotsformaties, watervallen, grotten en canyons. Vanuit Salvador neem je de bus naar Lençóis, dat je bereikt na circa vijf uur hobbelen. Lençóis is een zeer relaxed stadje met mooie oude huizen en ruim voldoende pousada's. Ter plekke kun je een reisgids huren die je (een deel van) de Chapada laat zien. In principe kun je in een dag een aantal van de highlights bezoeken.

Tot de mooiste bezienswaardigheden in de Chapada behoren de Morro do Pai Inacio, de Morro do Camelo, de Gruta Lapa Doce en de Cachoeira da Fumaça, met 340 meter de hoogste waterval van het land (en érg ongeschikt voor mensen met hoogtevrees ...)