Bem-vindo!

Bem-vindo, welkom op Pedro Mineiro, een weblog met informatie voor Braziliëgangers en Braziliëvrienden. Ik nodig je van harte uit hier wat rond te struinen. Je kunt de 'labels' in het kader hieronder gebruiken om te zoeken op een specifiek onderwerp. Bezoek je het log voor het eerst? Lees dan de introductietekst 'over dit weblog' voor wat praktische en achtergrondinformatie. Mocht je naar aanleiding van een bericht op dit log een concrete vraag of opmerking hebben, dan ontvang ik graag je mailtje op peter@runhaarmedia.nl. Um abraço, namens Pedro Mineiro, Peter Runhaar

woensdag 7 januari 2009

Praia da Pitinga

Een van onze favoriete stranden is Praia da Pitinga, bij Arraial d'Ajuda (Bahia). Het is een heerlijk palmenstrand op een geweldige locatie. Achter het strand domineert een berg, begroeid met palmen. In zuidelijke richting beginnen roodkleurige rotsen. Het strand zelf is het laatste strand van Arraial, en heeft enkele prima barretjes, waar je ook lekker kunt eten.

Als je vanaf Pitinga in zuidelijke richting wandelt bevind je je vrijwel direct op lange, verlaten stranden tussen Arraial en Trancoso. Ideaal dus voor stiltezoekers. En de wandeling terug ca. 30 minuten over het strand, van Pitinga naar Arraial, is een wonderschoon toetje na een lekkere stranddag (als je heel moe bent kun je overigens ook een busje terug nemen naar het stadje).

Over Arraial zelf vertel ik meer elders op dit log.