Bem-vindo!

Bem-vindo, welkom op Pedro Mineiro, een weblog met informatie voor Braziliëgangers en Braziliëvrienden. Ik nodig je van harte uit hier wat rond te struinen. Je kunt de 'labels' in het kader hieronder gebruiken om te zoeken op een specifiek onderwerp. Bezoek je het log voor het eerst? Lees dan de introductietekst 'over dit weblog' voor wat praktische en achtergrondinformatie. Mocht je naar aanleiding van een bericht op dit log een concrete vraag of opmerking hebben, dan ontvang ik graag je mailtje op peter@runhaarmedia.nl. Um abraço, namens Pedro Mineiro, Peter Runhaar

donderdag 8 januari 2009

Meenemen naar huis: Havaianas

Tsja, erg origineel is deze tip niet, maar toch: Havaianas behoren al jaren tot dé cultsymbolen van Brasil. Ze zijn er tegenwoordig in veel (steeds meer) soorten en kleuren.

In Europa kosten ze drie keer zo veel, en ze voelen natuurlijk veel lekkerder aan je voeten als je ze in hun geboorteland hebt aangeschaft (ook leuk: een paar mini-Havaianaatjes als kadootje voor je kleine neefje of nichtje). Overigens: koop de Havaianas niet 'last minute' op de luchthaven, want daar betaal je de hoofdprijs.